Big Green Egg Informatie

Big Green Egg presenteert: vijf modellen. Met onbeperkte culinaire mogelijkheden:
 
Er is niets dat de Big Green Egg niet kan. Grillen, bakken, koken, stoven, roken, slow cooking... Van mooi gegrild, sappig vlees tot zachtgegaarde langoustines. Van knapperig brood tot de meest verfijnde desserts. Door het unieke, dubbelwandige keramiek kunt u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen. Dat maakt de Big Green Egg tot het geheim achter ontelbare culinaire wondertjes. Hij is niet voor niets favoriet bij vele sterrenchefs en honderdduizenden foodies. Overal in de wereld. Een wereld vól culinaire mogelijkheden. Ontdek hem nu.
 
Historie
 
De Big Green Egg vindt zijn oorsprong in Oost-Azië. Zo’n 3000 jaar geleden werd in China een bepaald soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden deze ‘kamado’ (oven, vuurplaats).
Vele eeuwen later, net na de Tweede Wereldoorlog om precies te zijn, werd de ‘kamado’ door de Amerikanen in Japan ontdekt en mee naar huis genomen. In een tijd dat heel Amerika zijn hamburgers op de barbecue bereidde.
In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbare klei, maar van ruimtevaart keramiek. Dit door de NASA ontwikkelde materiaal is uiterst duurzaam en weerstaat extreme temperaturen.
Al snel ontdekten de echte liefhebbers dit unieke apparaat. De internationale opmars van de Big Green Egg was niet meer te stuiten.
 
De voordelen
 
Het grootste voordeel van de Big Green Egg is natuurlijk dat u er de allerlekkerste gerechten mee kunt maken.
 
Daarnaast is de Big Green Egg:
 
Gebruiksvriendelijk
 
De Big Green Egg is in slechts 15 minuten op bedrijfstemperatuur. De keramische behuizing zorgt voor een optimale controle en een geleidelijke warmteverdeling zonder 'hot spots'. Tussentijds bijvullen van kolen is (vrijwel) niet nodig, een lading houtskool is voldoende voor 4-6 uur zorgeloos kokkerellen.
 
Veelzijdig
 
Met de Big Green Egg heeft u een apparaat om te bakken, braden, grillen en roken! De Big Green Egg is de ultieme slow-cooker.
 
Veilig
 
Koken met het deksel erop voorkomt problemen. Gesloten is de Big Green Egg uitermate kindvriendelijk en veilig. De Big Green Egg wordt aan de buitenkant nooit gloeiend heet.
 
Sterk
 
Weerstaat temperaturen van -30 tot wel +400 graden Celsius. De Big Green Egg is weer- en windbestendig. Keramiek roest niet. U krijgt een Limited Life-Time Warranty.
 
Karakteristiek vormgegeven
 
Door zijn robuuste, unieke design is de Big Green Egg een eye-catcher in uw tuin.